mesologie

wat is Mesologie?

   Mesologie maakt gebruik van het beste van 2 werelden. Het is een complementaire (alternatieve) geneeskunde, waarbij reguliere kennis wordt geïntegreerd met kennis uit complementaire en oosterse geneeswijzen. Mesologie gebruikt dan ook kennis van Westerse geneeskunde (anatomie, fysiologie en pathologie), traditionele Chinese geneeskunde, Ayurveda, Homeopathie, Kruidenleer, Orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen en mineralen) en Electro Fysiologische Diagnostiek (EFD).

   Je lichaam is heel slim en meestal heel goed in staat zichzelf te genezen en in balans te blijven, maar soms lukt dat niet (meer). Door allerlei oorzaken (bijvoorbeeld voeding, leefstijl, stress, medicijnen) kun je uit balans raken. Als deze balans te lang verstoord is, kan zich een (chronische) ziekte ontwikkelen. Die kan bij elk mens in verschillende klachten tot uiting komen, want elk mens is uniek en reageert anders. Elke klacht heeft meestal een dieperliggende oorzaak. De Mesologische behandeling is op de oorzaak gericht en gaat uit van de zelfgenezende kracht van het lichaam, waardoor het lichaam gestimuleerd wordt zelf de balans te herstellen. 

   Mesologie vervangt de reguliere geneeskunde niet en biedt geen oplossing voor acute klachten. Zij werkt aanvullend en streeft naar een goede samenwerking met de reguliere geneeskunde (huisartsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg).

   De therapie kan bestaan uit:
   •     Voedings- en/of leefstijladvies
   •     Supplementen in de vorm van:
             o    vitaminen, mineralen
             o    homeopathische middelen
             o    kruiden (Westers/Ayurvedisch/Chinees)   Share by: