wie ben ik

wie ben ik

Van jongs af aan ben ik al geïnspireerd door de natuur en was ik veel buiten. Door mijn liefde voor dieren en interesse in gezondheid heb ik een aantal jaren Diergeneeskunde gestudeerd aan de Universiteit te Utrecht.

Al meer dan 25 jaar doe ik aan yoga (Iyengar) en door de filosofie en weldadige uitwerking ervan ben ik geïnteresseerd geraakt in Oosterse geneeswijzen. Dit werd nog eens versterkt toen ik in mijn baan als projectmanager bij een grote bank trainingen ben gaan geven op het gebied van gastheerschap. Bij deze trainingen worden de elementen van de Chinese geneeskunde gebruikt. De vijf elementen (water, hout, vuur, aarde metaal) hebben namelijk ook een relatie met bepaalde karaktereigenschappen. Op die manier krijgen deelnemers op een bijzondere manier inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen en wat dit voor hen betekent in het dagelijks functioneren.

Daarnaast ben ik altijd al gefascineerd door kruiden en de werking daarvan. Ik kan mij heel erg verwonderen over alles wat de natuur te bieden heeft en wat deze voor ons betekent. Hoog in de bergen in Zwitserland heb ik daarvan mogen proeven tijdens een prachtige bergweek waarbij we uitleg kregen over de heilzame werking van kruiden, planten en bomen, kennis die daar van generatie op generatie wordt overgedragen. Enorm interessant wat de natuur ons aan geneeskracht te bieden heeft. Sterker nog: wij zijn natuur.

Toen ik een aantal jaren geleden zelf naar een Mesoloog ging voor een consult kwamen al deze interesses en ervaringen bij elkaar waardoor ik wist wat ik met de rest van mijn carrière wilde. Ik ben toen gelijk gestart met de 6-jarige opleiding.

Door mijn jarenlange ervaring in de zakelijke dienstverlening begrijp ik de cultuur heel goed, snap ik wat zo’n omgeving van je vraagt en wat het met je kan doen. Deze kennis kan ik heel goed inzetten als Mesoloog.

Vanuit mijn natuurlijke nieuwsgierigheid en met aandacht ga ik als Mesoloog op zoek naar de oorzaak van een disbalans. En ik krijg er heel veel voldoening van als ik iemand kan helpen om weer beter in balans te komen!

Professioneel en enthousiast zet ik graag al mijn kennis en kunde in om je te helpen beter in balans te komen en te blijven, zodat je weer:
  • meer energie hebt 
  • positiever in het leven staat
  • lekkerder in je vel zit. 

Xandra Dielen (1964)
contactformulier

Share by: